کابل های شبکه

رنگ های کابل شبکه و کاربرد آن ها

EIA/TIA 568B Standard Color Code

به کابل هایی که داده ها و اطلاعات در شبکه های کامپیوتری به کمک آن ها انتقال می یابند کابل شبکه گفته می شود. این کابل ها به صورت محلی، شهری و یا جهانی قابل طراحی هستند. همچنین رنگ های کابل شبکه با یکدیگر تفاوت دارند. از کانال های شبکه برای اتصالات دستگاه های مختلف مانند کامپیوتر ها، سرورها و سوئیچ ها به کار گرفته می‌ شوند.

کابل های شبکه در انواع مختلف و همچنین کیفیت های متفاوت در بازار ها عرضه می شوند. به طور کلی می‌ توان گفت هر کابل شبکه دارای ۸ سیم با رنگ های متفاوت است. رنگ کابل اصلی شامل چهار رنگ خاکستری، سبز، زرد و آبی هستند. علاوه بر رنگ های اصلی، کابل های شبکه شامل رنگ های فرعی نیز هستند. در ادامه قصد داریم اطلاعات جامع و کاملی درباره رنگ های کابل شبکه و کاربرد آن ها در اختیار شما قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.

رنگ های کابل شبکه و کاربرد آن ها

کابل های شبکه از نظر جنس به کابل های مسی و کابل های فیبر نوری دسته بندی می شوند. رنگ های کابل نتوورک بر اساس ۸ رنگ مختلف مشخص می شوند. این ۸ رنگ شامل چهار رنگ اصلی و چهار رنگ فرعی است. رنگ های اصلی شامل سبز، نارنجی، قهوه ای و آبی هستند و چهار رنگ فرعی نیز شامل ترکیب رنگ های اصلی با سفید است. به طور مثال رنگ های فرعی شامل سبز سفید، آبی سفید، قهوه ای سفید و نارنجی سبز هستند.

توجه داشته باشید که یک رنگ اصلی و یک رنگ فرعی با یکدیگر یک زوج را تشکیل می دهند. به طور مثال رنگ سبز و رنگ سفید سبز یک زوج هستند که به یکدیگر پیچیده اند. رنگ کابل شبکه هر کدام وظایف خاصی را به عهده دارند. به طور کلی می‌ توان گفت وظیفه رنگ های اصلی ارسال سیگنال‌ های مثبت و وظیفه رنگ های فرعی ارسال سیگنال‌ های منفی می باشد. در ادامه به بیان اطلاعاتی درباره هر کدام از رنگ کابل شبکه در اختیار شما قرار می دهیم:

  • کابل های سبز رنگ

کابل های سبز رنگ در دسته کابل های کراس اوور دسته بندی می‌ شوند. از این کابل ها برای ایجاد ارتباط بین چند کامپیوتر و دستگاه که به صورت مستقیم با یکدیگر در ارتباط هستند استفاده می شود. رنگ سبز برای ارسال سیگنال مثبت انتقال داده را انجام می دهد.

  • کابل های خاکستری رنگ

این کابل ها برای برقراری ارتباط استاندارد مانند استفاده در شبکه های خانگی و تجاری کاربرد دارند. به طور کلی تمامی رنگ های کابل شبکه برای برقراری ارتباط میان چند دستگاه به کار می روند.

  • کابل های زرد رنگ

این کابل ها معمولاً برای ارتباطاتی از نوع پاور اور اینترنت یا  POE س ساخته می شوند کاربرد دارند.

  • کابل های آبی رنگ

این کابل ها اغلب برای ارتباط ترمینال سرور کاربرد دارند. لازم است بدانید که ترمینال سرور برای برقراری ارتباط میان چندین سیستم به یک شبکه را فراهم می‌ کند. این ارتباط بدون نیاز به مودم یا رابط شبکه انجام می گیرد. همچنین رنگ های آبی برای انتقال صدا نیز کاربرد دارد.

بیشتر بخوانید: پروفی نت

راهنمای خرید کابل شبکه

برای خرید یک کابل شبکه باید به یکسری فاکتور ها توجه ویژه داشته باشید. بسیاری از افراد برای خرید کابل شبکه تنها قیمت آن را در نظر می‌ گیرند که این کار ممکن است باعث خرید کابلی با کیفیت پایین شود. برای خرید کابل شبکه باید به نکاتی توجه کرد. در ادامه به برخی از این موارد اشاره می کنیم:

  • نوع مغزی به کار رفته در کابل

مغزی هادی کابل ها به دو شکل جامد یا رشته ای در بازار وجود دارد. کابل های جامد از یک هادی در هر سیم ساخته شده است. در حالی که کابل های رشته ای شامل یک دسته کابل هادی نازک است که کنار هم قرار گرفته اند. کابل های رشته ای دارای انعطاف پذیری بیشتری بوده و برای داخل ساختمان ها، اتاق ها و روی دیوار بهتر جواب می‌ دهد.

  • رنگ های کابل شبکه

توجه داشته باشید که این عامل در خرید کابل فاکتور مهمی محسوب نمی شود. رنگ کابل network در کیفیت، مرغوبیت، عملکرد و کارایی کابل ها تاثیری ندارد. درباره رنگ کابل ها موضوعی که حائز اهمیت این است که انتخاب چندین رنگ کابل می تواند شما را در دسته بندی کابل ها کمک کند. به طور مثال وقتی شما از چندین رنگ کابل برای شبکه خود استفاده می‌ کنید می‌توانید هر کدام از رنگ های کابل شبکه را برای یک عملکرد خاص در نظر داشته باشید. با این کار تفکیک سیم ها از یکدیگر بسیار راحت انجام می شود.

کلام پایانی

در این مقاله سعی کردیم اطلاعات کاملی درباره رنگ ها و کاربرد آن ها در اختیار شما قرار دهیم. همان طور که گفته شد کابل های شبکه در ۸ رنگ مختلف وجود دارد. از این ۸ رنگ چهار رنگ اصلی و چهار رنگ دیگر فرعی می باشد. یک رنگ اصلی با یک رنگ فرعی به یکدیگر پیچیده و یک زوج را تشکیل می‌ دهند. این کابل ها با یکدیگر انتقال داده را انجام می دهند. اگر قصد خرید انواع کابل های شبکه در رنگ ها و مدل های مختلف را دارید می توانید به سایت الکترو بندیک مراجعه کنید. از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *