سیستم اتوماسیون صنعتی, مقالات

ترانکینگ چیست و چه مزایایی دارد؟

What is trunking?

ترانکینگ چیست؟

به احتمال زیاد تا به حال در مکانی قرار گرفته اید که بهم ریختگی کابل ها و سیم های به کار رفته در آن باعث شود تا اعصابتان خورد شود‌. در این زمان ترانکینگ وارد عمل شده و نظم را میهمان آن محیط خواهد کرد.اگر می خواهید بیشتر با این وسیله نظم دهنده آشنا شده و بهترین مجموعه را برای تهیه آن پیدا کنید، پیشنهاد ما به شما همراهی با این مقاله است.

همه چیز درمورد ترانکینگ

ترانکینگ ها فضایی را بری عبور و نگهداری انواع کابل های شبکه ایجاد می کنند که نتیجه آن، عدم بهم ریختگی محیط و خرابی کابل های شبکه خواهد بود.
استفاده از ترانکینگ ها یکی از مهم ترین و اصولی ترین استاندارد های کابل کشی یا سیم کشی به شمار می رود. چرا که این محصول فضایی را فراهم می کند که کابل ها از درون آن عبور کرده و از بروز هرگونه خرابی جلوگیری شود.

بررسی مزایای استفاده از ترانکینگ در سیستم شبکه

به طور کلی از ترانکینگ ها در سیم کشی یا کابل کشی شبکه در ساختمان ها و تمامی اماکن، استفاده می شود. بهتر است در نظر داشته باشید که برای داشتن محیط و سیم کشی بدون نقص و طبق استاندار های تعریف شده، باید از این وسیله استفاده کنید.

همچنین بخوانید : انواع کابل شبکه در ایران

اگر می خواهید با مزایا و کاربر این وسیله ساده ولی پر کاربرد آشنا شوید، به هیچ عنوان نباید مطالعه ادامه این بخش از محتوا را از دست بدهید.
این محصول با استفاده از فرایند هایی ساخته شده است که با قرار گیری کابل های مختلف میزان نویز پذیری تمامی کابل ها در حد چشمگیری کاهش پیدا می کند. چرا که در ساخت این وسیله محفظه ‌و پارتیشن هایی تعبیه شده است برای نویز گیری کاربرد دارند.

ترانکینگ در شبکه

اگر در ساختمان یا مكان های مختلف از ترانکینگ استفاده کنید، می توانید پریز های برق، شبکه و سایر موارد مشابه را نیز به آن وصل کنید.
استفاده از ترانکینگ در ساختمان های صنعتی و پر رفت و آمد می تواند طول عمر کابل های استفاده شده در آن مکان را به طور چشمگیر افزایش دهد. چرا از برخود ضربه و فشار با کابل ها جلوگیری می کند.

اگر از نوع ضد آب و ضد آتش این محصول را در ساختمان و اماکن مختلف استفاده کنید، بدون شک از بروز برخی حوادث غیر قابل پیشبینی جلوگیری به عمل خواهید آورد.

این محصول از انعطاف پذیری بالایی برخوردار بوده و شما می توانید در هر زمانی که خواستید جای پریز برق و شبکه را تغییر دهید.
زیبایی از دیگر مزایای ترانکینگ ها به شمار می رود.

بررسی اجزای ترانکینگ

در این بخش می توانید با اجزای سازنده این محصول آشنا شوید. تمامی اجزای به کار گرفته شده در ساختمان این وسیله کاربردی به شرح زیر هستند.
• بدنه ترانک
• درب ترانک
• قطعات اتصال
• زاویه تخت
• زاویه داخلی
• زاویه خارجی
• کادر ماژول
• پارتیشن
• سه راهی

تفاوت داکت و ترانکینگ در چیست؟

داکت از دیگر تجهیزات پر کاربرد و مورد استفاده در شبکه به شمار می رود. داکت ها عموما در سقف یا کف به کار گرفته می شوند. داکت ها و ترانکینگ ها عموما کاربرد یکسانی داشته و برای عبور دادن انوع کابل های شبکه استفاده می شوند، اما در این میان تفاوت هایی بین این دو محصول وجود دارد که در این بخش مورد بررسی قرار گرفته اند.

تفاوت داکت و ترانکینک ها به شرح زیر است:
• تفاوت در اندازه و ابعاد
• تفاوت در میزان مقاومت

همچنین بخوانید : اتوماسیون صنعتی چیست؟

تفاوت در اندازه و ابعاد ترانکت و داکت ها

اولین تفاوت بین داکت و ترانک در میزان سایز تولیدی آن ها است. سایز تولیدی داکت برق کوچک و متوسط است، اما ترانک ها معمولا در سایز های بزرگ تری تولید می شوند. همچنین ترانک ها نسبت به داکت ها دارای استحکام بیشتری هستند. معمولا ترانکینک ها در کابل کشی انواع شبکه های پسیو مورد استفاده قرار می گیرد.

تفاوت در میزان مقاومت ترانکت و داکت ها

مقاومت ترانکت و داکت ها وابسته به شرکت تولیدی آن می باشد اما اکثرا ترانکت ها مقاوم تر از داکت ها دیده شده است. همچنین ترانکت ها بر خلاف داکت ها از ویژگی های مفیدی همچون خاصیت ضد آبی، ضد آتش و ضد ضربه برخوردار هستند.

کلام آخر

ترانکینگ می تواند انتخاب خوبی برای ایجاد نظم و جلوه ای زیبا به کابل و سیم های سرگردان موجود در خانه ها باشد. به صورتی که این سیم های آزاد و سر گردان از داخل ترانکینگ عبور می کند و سیم ها در داخل آن قرار می گیرد. همچنین با نصب پارتیشن در داخل ترانکینگ می توان از تشکیل نویز جلوگیری کرد. انتخاب بین ترانک و داکت وابسطه به نوع نیاز و کاربرد آن ها و مقدار هزینه ای برای آن اختصاص داده اید است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *