کابل های شبکه, مقالات

تفاوت پچ کورد و کابل شبکه

data-cables-patch-cord-600x600

در مقاله تفاوت پچ کورد و کابل شبکه باید گفت که به طور کلی  در سیستم های شبکه ای، بسیاری از تجهیزات شباهت بسیار زیادی با یکدیگر دارند. حتی ممکن است بسیاری از آن ها کاربرد مشابه ای نیز داشته باشند. این در صورتی است که یک سری از آن ها کار خاص و مشخصی را انجام می دهند.کابل شبکه و پچ کورد نیز از این موضوع مستثنی نیستند. ممکن است در نگاه اول به هیچ وجه نتوانید آن ها را از یکدیگر تشخیص دهید. از این رو با توجه به موضوع عنوان شده، بر آن شدیم تا به تفاوت پچ کورد و کابل شبکه بپردازیم.

بیشتر بدانید: همه چیز راجع به کابل شبکه outdoor

پچ کورد و تفاوت آن با کابل شبکه

در این قسمت از مقاله به تفاوت پچ کورد و کابل شبکه می پردازیم و تمام نکات پیرامون آن را بررسی خواهیم کرد.

  • انعطاف پذیری و راحتی کار

اولین تفاوت پچ کورد و کابل شبکه  از نظر انعطاف پذیری و راحتی کار است. یک پچ کورد با کابل های موجود در یک کابل کشی ساختار یافته استاندارد، از انعطاف پذیری  متفاوت است.

  • روکش

دومین تفاوت پچ کورد و کابل شبکه در روکش آن ها است. از این رو کابل استاندارد مسی، جامد است که روکش دارد. اما پچ کورد شبکه رشته ای، از سیم های بسیار نازک مسی تشکیل شده است.

  • افت سیگنال

سومین تفاوت پچ کورد و کابل شبکه در میرایی و افت سیگنال آن ها است. پچ کورد از کابل شبکه بسیار بیشتر در نگهداری شبکه کاربردی و قابل لمس تر است.  از این رو میرایی یا افت سیگنال در پچ کورد شبکه، بیشتر از کابل شبکه است. همین موضوع باعث می شود تا در طول های بسیار کوتاه تری یافت شوند.

  • سهولت در استفاده

چهارمین تفاوت پچ کورد و کابل شبکه در سهولت استفاده از آن ها است. به طور کلی استفاده از پچ کورد به نسبت کابل شبکه راحت تر است. می توانید با استفاده از آن کامپیوتر را به هاب شبکه، روتر یا سوئیچ اترنت وصل کنید.  استفاده از پچ کورد برای ساخت شبکه های کامپیوتری خانگی بسیار مناسب وآسان است. پچ کورد  در این شرایط نیازی به سوکت زنی نیز ندارد. با توجه به نکات گفته شده در ادامه بیشتر به تفاوت پچ کورد و کابل شبکه  خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: پروفی نت

 کاربرد کابل شبکه چیست؟

برای بهتر متوجه شدن تفاوت پچ کورد و کابل شبکه بهتر است تا با کاربرد کابل شبکه آشنا شوید. کابل شبکه در واقع به کابلی می گویند که برای مخابره اطلاعات در هر شبکه ای مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از افراد در مواردی که به عنوان کابل شبکه شناخته میشود، به کابل اترنت اشاره می کنند.

اترنت در واقع به نوعی پروتکلی است که نحوه پردازش  اطلاعات و ارتباط  را در یک رسانه تعیین می کند. به  طور کلی اترنت را میتوان مجموعه ای از کابل فیبر نوری، کابل جفت تابیده و کابل کواکسیال  دانست. از این رو تفاوت پچ کورد و کابل شبکه مسی و کابل فیبر نوری، دو نوع متفاوت کابل شبکه اترنت هستند.

 

کابل شبکه چیست؟ - تفاوت پچ کورد و کابل شبکه

کابل شبکه چیست؟ – تفاوت پچ کورد و کابل شبکه

تفاوت پچ کورد و کابل شبکه اترنت

در این قسمت به طور کلی به تفاوت پچ کورد و کابل شبکه اترنت می پردازیم:

  • به طور کلی در میان عموم،کابل های شبکه اترنت  را باعنوان کابل های Cat6، Cat5 و Cat5e  می شناسند. این منظور برای آسان شدن اسم گذاری انجام می گیرد.
  • به صورت خلاصه تفاوت پچ کورد و کابل شبکه هر نوع کابلی برای انتقال اطلاعات در شبکه متفاوت است. از این رو پیچ کورد به عنوان زیر مجموعه ای از کابل شبکه اینترنت است.
  • پچ کورد ها با توجه به ویژگی های منحصر به فردی که دارند به صورت طول کوتاه تر و وجود کانکتور در هر دو انتها می باشد.
  • به طور کلی  میتوان گفت که انواع مختلفی از کابل های شبکه وجود دارد. تفاوت پچ کورد و کابل های شبکه در مشخصات آن ها است. برای مثال: کابل های فیبر نوری برای مسافت های بلند تر با پهنای باند بیشتر استفاده می شوند.این درحالی است  کابل های کراس اور اترنت در سیم کشی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

آشنایی با کاربرد پچ کورد

برای درک بهتر تفاوت پچ کورد و کابل شبکه باید آشنایی مختصری از پچ کورد داشته باشید. به طور کلی پچ کورد نوعی کابل است که در هر دو انتهای آن یک کانکتور وجود دارد.  می توان ازاین کانکتور ها برای اتصال یک دستگاه به منبع تغذیه استفاده کرد. همچنین میتوان از این کابل به عنوان یک منبع سیگنال  بهره گرفت.

جالب است بدانید که پچ کورد فیبر نوری مانند پچ کورد Cat6،  بسیارشبیه به کابل های شبکه اترنت هستند. از این رو با وجود این،  معمولا از پچ کوردها برای مسافت های کوتاه استفاده می کنند.

کلام پایانی

در این مقاله به بررسی تفاوت پچ کورد و کابل شبکه پرداختیم. همچنین برای درک بهتر، هر کدام را به اختصار توضیح دادیم. پچ کورد ها بسیار شبیه به کابل های شبکه هستند. از این رو تفاوت اصلی آن ها را میتوان در نوع کارکرد آن ها دانست. امیدواریم که با مطالعه بهتر و با دقت تر این مقاله، نکات بسیاری را اخذ کرده باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *