نمایش یک نتیجه

نمایش 9 24 36

کابل شبکه

کابل شبکه چیست؟

کابل شبکه نوعی سخت‌افزار شبکه است که برای اتصال یک دستگاه به یک یا چند دستگاه دیگر به کار می‌رود یا برای اتصال دو یا چند دستگاه به یک کامپیوتر یا  شبکه دیگر استفاده می‌شود. از طریق کابل شبکه اطلاعات و داده‌ها از یک دستگاه شبکه به دستگاه دیگر منتقل می‌شوند. نوع کابل مورداستفاده برای شبکه به کاربرد، اندازه و رویه شبکه بستگی دارد.

انواع کابل شبکه

انتخاب نوع صحیح کابل‌کشی شبکه و اترنت می‌تواند بر بسیاری از عملکردهای مختلف تجاری تأثیر بگذارد زیرا مدیران شبکه سازمانی از فناوری‌های جدید استفاده می‌کنند. نوع کابل شبکه مورداستفاده در زیرساخت شبکه یکی از حیاتی‌ترین جنبه‌های صنایع مختلف می‌باشد. اما انواع کابل شبکه عبارت‌اند از:

کابل هم محور

کابل‌های کواکسیال یک هادی مسی در مرکز دارند. یک‌لایه پلاستیکی عایق بین هادی مرکزی و سپر فلزی بافته شده را فراهم می‌کند. سپر فلزی مانع تداخل  چراغ‌های فلورسنت، موتورها و سایر رایانه‌ها می‌شود.

کابل‌کشی کواکسیال در برابر انسداد سیگنال بسیار مقاوم است، اگرچه نصب آن می‌تواند پیچیده باشد اما این کابل شبکه می‌تواند طول کابل‌های بیشتری را بین دستگاه‌های شبکه نسبت به کابل‌های جفت تابیده تحمل کند. دو نوع کابل کواکسیال وجود دارد: کواکسیال ضخیم و کواکسیال نازک.

Fiber Optic cables connected to an optic ports and Network cable

کابل فیبر نوری

کابل‌های فیبر نوری دارای یک هسته شیشه‌ای مرکزی هستند که توسط چندین لایه  محافظ احاطه شده است و با انتقال نور به‌جای سیگنال از انسداد الکتریکی جلوگیری می‌کنند این کابل شبکه برای محیط‌هایی که تداخل الکتریکی در آن زیاد است عالی می‌باشد. کابل‌های فیبر نوری به دلیل مقاومت در برابر رطوبت و نور به استانداردی برای اتصال شبکه‌ها در ساختمان تبدیل شده است.

کابل جفت پیچ‌خورده محافظ STP

کابل‌های STP که اغلب در زبان محاوره به‌عنوان کابل‌های اترنت شناخته می‌شوند، از نوع خاصی از سیم‌کشی تلفن استفاده می‌کنند که برای تأسیسات تجاری استفاده می‌شود. در این کابل شبکه یک سپر خارجی که به‌عنوان زمین عمل می‌کند به جفت سیم‌های تلفن اضافه می‌شود.

اگر می‌خواهید کابل‌ها را در منطقه‌ای با تداخل جریان الکتریکی کابل‌های تاب‌خورده بدون محافظ، نصب کنید، این کابل‌های محافظ می‌توانند عالی باشند همچنین می‌توانند به افزایش فاصله بین کابل‌ها کمک کنند.

همچنین بخوانید : کابل شبکه SFTP – بررسی مزایا و کاربرد کابل SFTP

کابل جفت تابیده بدون محافظ UTP

کابل‌های جفت تابیده بدون محافظ (UTP) به طور گسترده در صنایع مخابرات و کامپیوتر به‌عنوان کابل اترنت و سیم تلفن استفاده می‌شود. در کابل UTP، هادی‌هایی که یک مدار واحد را تشکیل می‌دهند به‌دور یکدیگر پیچیده می‌شوند تا تداخل الکترومغناطیسی (EMI) از منابع خارجی را خنثی کنند.

موارد استفاده از کابل‌های شبکه

به طور معمول، کابل‌های اترنت برای ایجاد اتصال به اینترنت و یک شبکه محلی استفاده می‌شود. آنها به پورت‌های اترنت در دستگاه‌های مختلف وصل می‌شوند.

رایج‌ترین کاربرد کابل اترنت، اتصال روتر یا مودم وای‌فای به پورت ورودی اینترنت یا خط تلفن است. همچنین می‌توان از آن برای سیم‌کشی دستگاه‌هایی مانند تلویزیون، رایانه و سایر دستگاه‌هایی که برای کارکردن به اینترنت یا شبکه نیاز دارند، استفاده کرد.

چرا از کابل شبکه استفاده کنیم؟

با محبوبیت وای‌فای در سال‌های اخیر پیشرفت فناوری منجر به ارائه سرعت‌های سریع‌تر و پوشش مطمئن‌تر وای‌فای شده است. بااین‌حال، سیگنال‌های WiFi تنها می‌توانند با دستگاه‌های زیادی تداخل کنند. سیگنال‌های تداخلی ممکن است این سرویس را ضعیف یا ناپایدار نمایند.

به‌علاوه، دراپ زون‌های وای‌فای در خانه‌های قدیمی رایج است. سیگنال‌های وای‌فای هنگام عبور از دیوارها می‌توانند ضعیف شوند. همچنین، سایر اقلام روزمره خانگی می‌توانند بر سیگنال‌های WiFi تأثیر بگذارند، مانند:

  • مایکروویو
  • مانیتور کودک
  • دوربین‌های بی‌سیم
  • تلفن‌های بی‌سیم
  • گیرنده‌های تلویزیون ماهواره‌ای

اتصال سخت دستگاه‌ها به روتر با کابل‌های اترنت می‌تواند سرعت را بهبود بخشد، به‌خصوص هنگام پخش، بازی یا دانلود فایل‌ها. بحث دیگر برای اترنت  WiFi امنیت است چرا که  هرکسی که  می‌تواند به داده‌هایی که از طریق امواج WiFi منتقل می‌شود دسترسی داشته باشد. همان‌طور که داده‌ها از طریق امواج رادیویی در هوا منتقل می‌شوند، می‌توان آنها را رهگیری کرد. بااین‌حال، داده‌های ارسال شده از طریق اترنت فقط در شبکه محلی قابل‌دسترسی هستند.

اگر دستگاه‌های بیشتری نسبت به پورت‌های روتر خود دارید، می‌توانید از یک سوئیچ شبکه استفاده کنید. سوئیچ شبکه (سوئیچ اترنت) دستگاهی است که به شما امکان می‌دهد با دادن پورت‌های بیشتر شبکه بزرگ‌تر را راه‌اندازی کنید.

ساختار کابل شبکه

کابل‌های شبکه چندین ساختار متفاوت دارند. رایج‌ترین ساختار کابل جفت پیچ‌خورده است. در این ساختار دو سیم داخل کابل به هم پیچیده شده‌اند. Twisted Pairs کابل استاندارد صنعتی است.

این کابل‌ها بهترین عملکرد را از نظر حداکثر طول و کاهش سرعت دارند و فقط در مقایسه با  کابل‌های فیبر نوری شکست می‌خورند. این کابل می‌تواند بدون محافظ یا محافظ باشد. یکی از دلایل کیفیت آنها این است که دو کابل داده را در هر دو جهت حمل می‌کنند که این باعث تعادل میدان‌های الکتریکی و کاهش نویز درون سیم می‌شود.

نویز الکتریکی  جریان الکتریکی یا فرکانس رادیویی است که به داده‌های منتقل شده مرتبط نیست. این سیگنال‌های اضافی اغلب با داده‌هایی که از طریق سیم‌ها منتقل می‌شوند تداخل می‌کنند. نویز الکتریکی می‌تواند از داخل کابل یا از منابع بیرونی ایجاد شود. در نهایت، هر چه نویز الکتریکی بیشتر باشد، کیفیت سیگنال پایین‌تر خواهد بود.

کابل شبکه بدون محافظ، فویل یا محافظی در اطراف کابل خود  ندارد. درحالی‌که کابل‌های بدون محافظ بسیار ارزان‌تر هستند و کیفیت سیگنال از طریق نویز الکتریکی کاهش می‌یابد.

کابل‌های محافظ دار  دارای محافظ بافته شده یا فویل هستند که معمولاً از مس یا پلیمر یا رسانای دیگری ساخته شده است. محافظ صدای الکتریکی را کاهش می‌دهد و کیفیت اتصال را بهبود می‌بخشد.

انواع کابل اترنت

انواع مختلفی از کابل‌های اترنت وجود دارد:

  • کابل‌های مستقیم: کابل‌های مستقیم که اغلب به‌عنوان کابل‌های پچ شناخته می‌شوند، برای اتصال انواع مختلف دستگاه‌ها کاربرد دارند. به‌عنوان‌مثال اتصال کامپیوتر به یک‌روتر.
  • کابل‌های متقاطع: کابل‌های متقاطع برای اتصال دو دستگاه از یک نوع به کار می‌روند، به‌عنوان‌مثال، اتصال دو کامپیوتر
  • کابل‌های جامد یا رشته‌ای: کابل‌های جامد معمولاً برای شبکه‌های تجاری استفاده می‌شوند و عملکرد آنها بهتر از کابل‌های رشته‌ای است. آنها تنها از یک سیم ساخته شده‌اند تولید آن‌ها ارزان‌تر است و بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند.
  • کابل‌های رشته‌ای: کابل‌های رشته دار حاوی چند سیم کوچک‌تر هستند که با همکار می‌کنند. اکثر کابل‌های پچ کابل‌های رشته‌ای هستند. این کابل‌های شبکه استحکام بیشتری دارند برای استفاده خانگی مناسب‌تر هستند.

البته کابل‌های اترنت انواع مختلفی دارند که به‌عنوان دسته‌بندی یا Cat شناخته می‌شوند. هر دسته به مجموعه‌ای متفاوت از استانداردها اشاره دارد. با تغییر استانداردها در طول زمان، دسته‌بندی‌های جدیدی نیز  ایجاد می‌شود. در حال حاضر، کمترین استاندارد پیشنهادی موجود Cat5 است و هر چیزی زیر آن  منسوخ شده است. با افزایش سرعت اینترنت، کابل‌های Cat5 نیز در حال منسوخ شدن هستند.

کابل شبکه صنعتی

  • رده 5 (Cat5) – شکل قدیمی تر کابل اترنت و سرعت تا 100 مگابیت در ثانیه را امکان‌پذیر می‌کند. (مگابیت در ثانیه)
  • رده 5e (Cat5e) – نسخه به‌روز شده Cat5 است و سرعت‌های سریع‌تر را با تداخل کمتر از کابل‌های الکتریکی امکان‌پذیر می‌کند.
  • رده 6 (Cat6) – بسته به منطقه، سرعت تا 10 گیگابیت را فعال می‌کند. کابل Cat6 دارای سیم‌های نازکی است. این کابل شبکه از کابل Cat5 سفت‌تر است و می‌تواند کارکرد آنها را در گوشه‌های محصور و تنگ سخت‌تر کند.
  • رده 6a (Cat6) – یک نسخه بهبودیافته از کابل Cat6. این کابل شبکه سرعت 10 گیگابیت را امکان‌پذیر می‌کند. کابل‌ها دوبرابر پهنای باند نسبت به Cat6s نیز ارائه می‌دهند. اغلب کابل‌های Cat6 برای کاهش نویز الکتریکی و تشعشعات الکترومغناطیسی از تأثیر بر سیگنال‌ها محافظت می‌شوند.
  • رده 7 (Cat7) – ارائه حداکثر سرعت 10 گیگابیت در ثانیه (گیگابیت در ثانیه) تا فاصله 15 متری. کابل‌های پیچ‌خورده Cat 7 باید کاملاً محافظ دار باشند و این باعث ازبین‌رفتن تداخل و بهبود مقاومت در برابر نویز الکتریکی می‌شود.
  • رده 8 (Cat8) – پهنای باند 2000 مگاهرتز و سرعت 40 گیگابیت بر ثانیه را فعال می‌کند. این کابل شبکه به طور خاص برای مراکز داده و شبکه‌های سازمانی طراحی شده و بسیار گران‌تر هستند.

برای یک شبکه تجاری، به سراغ بالاترین نوع کابل شبکه بروید تا بهترین نتیجه را بگیرید. برای یک شبکه خانگی، بهتر است به سراغ بالاترین کابلی بروید که می‌تواند خرید شما را توجیه کند و سرعت بهینه‌ای برای ارائه‌دهنده خدمات اینترنت را ارائه می‌دهد. بااین‌حال، برخی از دستگاه‌های قدیمی ممکن است از انواع کابل‌های جدید پشتیبانی نکنند، بنابراین بهتر است قبل از خرید بررسی کنید.

محدودیت‌های کابل‌های شبکه

مانند هر کابلی، کابل شبکه نیز محدودیت‌های خاص خود را دارد. این کابل‌ها بر روی حداکثر طول کابل  تمرکز می‌کنند بدون اینکه کیفیت و دوام سیگنال را به خطر بیندازند.

از نظر طول، کابل‌های اترنت می‌توانند از حداکثر 324 فوت برای Cat5 تا حدود 700 فوت برای کابل Cat6 متغیر باشند. بااین‌حال، هر چه این کابل‌ها طولانی تر باشند، بیشتر تحت‌تأثیر نویز قرار می‌گیرند. امروزه کابل‌های اترنت با کارایی بالا مانند انواع Cat6 تقویت شده، به لطف استفاده از سیم‌های مسی تخصصی و نوار فویل، می‌توانند عملکرد قابل‌اعتمادتری را ارائه دهند.

کاربرد کابل شبکه در صنعت آزمایشگاه

اولین شبکه محلی در دهه 1970 با افزایش استفاده از  کامپیوتر در دانشگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها راه‌اندازی شد. کابل‌های اترنت ستون فقرات هر شبکه کامپیوتری هستند. کابل‌های اترنت جامد عملکرد   بهتری در برابر تداخل الکتریکی  دارند و در شبکه‌های تجاری، سیم‌کشی‌های داخلی یا زیر کف آزمایشگاه استفاده می‌شوند. کابل شبکه رشته‌ای کمتر در معرض شکاف فیزیکی قرار می‌گیرند.

آنها اطلاعات شما را از یک دستگاه به دستگاه دیگر منتقل می‌کنند و به ساخت آزمایشگاه، خانه/دفتر هوشمند کمک می‌کنند. اگر به دنبال کابل‌های اترنت هستید،  به فروشگاه اینترنتی ما سری بزنید، جایی که طیف وسیعی از کابل‌های اترنت را برای تمام نیازهای شما تهیه کرده‌ایم.

انواع کابل شبکه صنعتی