کابل شبکه SFTP
امروزه برای اتصال و انتقال داده ها و اطلاعات موجود در بین دو یا چند رایانه یا شبکه هایی که دارای فضای ذخیره سازی هستند، از کابل شبکه SFTP استفاده می شود. کابل نوعی رسانه است که اطلاعات و داده ها در آن جریان دارند.
در واقع کابل های شبکه ای را نوعی حامل رسانه ای می توان نامید. کابل های شبکه دارای انواع مختلفی هستند که انتخاب این کابل ها برای اجرای فرایند انتقال داده، وابسته به توپولوژی معماری سیستم و نوع ساختاری آن است. در ادامه با یک نمونه از کابل های مهم رابطی مانند کابل شبکه SFTP آشنا خواهید شد.
تعریف کابل شبکه
کابل شبکه را می توان نوعی سخت افزار شبکه دانست که برای برقراری ارتباطات از راه دور از این نوع کابل استفاده می شود. داده های موجود در یک رایانه یا سیستم، برای انتقال اطلاعات و ورود آن به شبکه های بزرگتر نیازمند به یک رابط یا همان کابل شبکه ای می باشد.
امروزه از انواع کابل های شبکه ای مانند:cat7 ، cat6، cat5، cat4 و.. برای انتقال اطلاعات از سیستم های دوربین مداربسته استفاده می کنند. هر کدام از این کابل ها از لحاظ عایق بندی، محافظ و شیلد به چهار نوع زیر گروه بندی شده اند:
• کابل های SFTP
• کابل های UTP
• کابل های FTP
• کابل های FFTP
• کابل های STP
کابل شبکه SFTP
این کابل SFTP به معنی زوج های به هم تابیده شده و غلاف دار است. نوعی روکش فلزی به دور این کابل های شبکه پیچیده شده است که این روکش فلزی از سیم های داخلی کابل شبکه SFTP در برابر هر نوع عوامل خارجی آسیب پذیر محافظت می کند.
همچنین هر یک از این سیم های به هم تابیده شده دارای محافظی از جنس فویل مانند هستند. در کابل شبکه SFTP محافظت کلی از سیم ها به کمک یک نوع شیلد که از خاصیت انعطاف پذیری بالایی برخورد دار است، انجام می شود. این محافظ از لحاظ مکانیکی بسیار محکم بوده و کمک می کند تا سیم های مجاور با سایر سیم های خارجی تداخلی نداشته و کاملا محفوظ بمانند.
کابل شبکه UTP
کابل شبکه UTP نیز به معنی زوج های به هم تابیده بدون وجود شیلد است. جفت سیم های تشکیل شده در این کابل، دو به دو به هم دیگر تابیده شده اند و در نهایت کابل شبکه UTP را به وجود آورده اند. این نوع کابل ها در بین تمامی کابل های شبکه ای، مقرون به صرفه تر، مطمعن تر و همچنین پر کاربرد تر است.
به دلیل عدم وجود شیلد در این نوع کابل ها احتمال اثر گذاری نویز بر این کابل بیشتر از سایر کابل ها می باشد. نحوه انتقال اطلاعات در آن، کابل شبکه متعادل تر از سایر کابل ها خواهد بود. توجه داشته باشید که کابل های شبکه ای UTP در محیطی که درصد نویز کمتری دارند، کاربرد مفیدی خواهد داشت.
کابل شبکه FTP
کابل شبکه ای FTP در ساختار داخلی خود دارای لایه محافظتی فویلی و آلومینیومی است. این کابل ها در سیستم هایی که از اهمیت زیادی برخوردار هستند، کاربرد دارد. کابل شبکه ای FTP نسبت به کابل UTP مقاومت بالایی در برابر نویز دارد.
کابل شبکه FFTP
در لایه های کابل شبکه FFTP محافظی از جنس فویل به کار گرفته شده است که میزان مقاومت آن را افزایش داده و درصد نویز پذیری را نیز کاهش می دهد. هر یک از جفت سیم های به هم تابیده شده موجود در این نوع کابل ها، از روکش نواری با جنس فویل به طور کل کاور شده اند. همچنین یک لایه محافظتی کلی بر روی این دو جفت سیم ها کار شده است تا از بروز خطرات احتمالی پیشگیری شود.
کابل شبکه STP
کابل های شبکه ای STP دارای یک لایه محافظتی از جنس شیلد هستند. هیچ نوع لایه فویلی در ساختار این کابل به کار نرفته است. همچنین این کابل حاوی یک محافظ بافت مانند در لایه داخلی کابل است.
تفاوت میان کابل UTP و SFTP چیست ؟
کابل UTP از چهار زوج سیم به هم تابیده شده تشکیل شده است. این سیم ها هیچ لایه محافظتی از جنس شیلد یا فویل ندارد. یعنی سیم ها غنی از هرگونه لایه محافظتی هستند، اما برخلاف کابلUTP کابل شبکه SFTP علاوه بر وجود ژاکت محافظتی در ساختار داخلی آن، لایه های محافظتی از جنس فویل و شیلد نیز در ساختار داخلی آن ها به کار گرفته شده است.
کلام آخر
کابل شبکه SFTP جزو متنوع ترین و پر کاربرد ترین کابل ها است. برای شناسایی و تفکیک انواع کابل های شبکه می توان از لیبل تعبیه شده روی آن استفاده کرد. در این حالت روند عیب یابی شبکه با سرعت بیشتری در کم ترین زمان ممکن صورت می گیرد.
کابل هایی که از دو محافظ بافته شده و فویلی تشکیل شده اند، اغلب در سیستم و شبکه هایی که دارای امنیت بسیاری هستند مورد استفاده قرار می گیرد. این دسته از کابل های ذکر شده جزو گران ترین کابل شبکه به شمار می روند.