سیستم اتوماسیون صنعتی

اتوماسیون صنعتی PLC

Industrial automation PLC

همه چیز راجع به اتوماسیون صنعتی PLC

بیشتر کشورهای توسعه یافته در تلاش هستند تا ایده و راهکار هایی را جهت کنترل خودکار فرآیند های تولیدی ارائه دهند. ارائه چنین راهکار هایی باعث می شود تا روند فرایند و عملکرد اتوماسیون صنعتی بهبود یابد و درنتیجه از دقت و سرعت عمل بالایی برخوردار شود.
تجهیزات اتوماسیون صنعتی PLC از بارزترین نمونه های این عرصه به شمار می روند. اتوماسیون صنعتی شامل سه بخش خروجی، کنترل و ورودی است. در ادامه مطلب با این سیستم به طور کامل آشنا خواهیم شد.

اتوماسیون صنعتی چیست؟

اتوماسیون صنعتی نوعی فرآیند در تولیدات صنعتی است. این سیستم شامل مجموعه ای از ماشین آلات پیشرفته ای است که می توان به کمک آن ها ترکیباتی از مواد اولیه را به یک محصول نهایی تبدیل کرد. امروزه روند تولید هر نوع محصولی به اتوماسیون صنعتی وابسته است.
چرا که به نوعی تاثیر مستقیم و اساسی در تولید انواع محصولات صنعتی دارد. همچنین تولید محصول بدون حضور و دخالت این سیستم اتوماسیون صنعتی PLC غیرممکن و دشوار خواهد بود.

اتوماسیون صنعتی با بهره گیری از علم برنامه نویسی و تجهیزات مکانیزه، تا حد ممکن از دخالت انسان در امور و فرایند تولید محصول جلوگیری به عمل می آورد. این سیستم با فرماندهی دستی با حضور تجهیزات مکانیزه به روند کاری ماشین آلات و تجهیزات صنعتی رسیدگی می کند. به طور واضح اتوماسیون صنعتی برای اداره و کنترل فرایند های صنعتی و دستگاه ها، از رایانه به جای نیروی انسانی استفاده می کند.

مزایای سیستم اتوماسیون صنعتی

یکی از شناخته شده ترین و مشخص ترین بخش اتوماسیون صنعتی ربات های صنعتی هستند. با روی کار آمدن اتوماسیون صنعتی PLC در تولید محصولات و ماشین آلات، کارکنان از فعالیت در مشاغل پر خطر و آلوده منع شدند. همچنین احتمال بروز خطا در فرایند تولید نیز حذف شده اند. اتوماسیون صنعتی قادر به اعمال نتایجی فراتر از حد توانایی های انسان می باشد.

اجزا اتوماسیون صنعتی

در ادامه به بررسی برخی از اجزای مهم تشکیل دهنده اتوماسیون ها می پردازیم:
• پردازنده ها
• شاسی و بدنه ها
• واحد های ورودی
• واحد های خروجی
• منبع های تغذیه
• واحد برنامه نویسی

پردازنده ها

عملکرد فرایند های صنایع بزرگ به پردازنده ها وابسته است. اگر پردازنده ها کم‌ کار باشند و عملکرد مناسبی را نداشته باشند، باعث کاهش بازده و بروز ضرر در صنایع بزرگ خواهند شد.

شاسی و بدنه ها

گاهی مواقع برای ایجاد یک بلاک کار از ترکیب دو یا چند مولفه استفاده می شود‌. همچنین برای ایجاد بلوک تمامی اجزای تشکیل دهنده آن، باید طبق مکانیزم طراحی شده و به یکدیگر متصل شوند.

واحد های ورودی

این واحد ها برای انتقال سیگنال های ورودی از قسمت پردازنده به بخش کنترل کننده استفاده می شوند. بخش ورودی از انواع کلید ها، ورودی اپراتور ه‍ا و همچنین حسگر های فشار تشکیل شده است.

واحد های خروجی

در واحد های خروجی داده های انتقالی از دستگاه به دنیای خارج از سیستم انتقال می یابند. واحد های ورودی و خروجی جزو محسوس ترین بخش فرایند اتوماسیون صنعتی به حساب می آین که قابل مشاهده هستند.

منبع های تغذیه

از این بخش، برای تولید و تامین نیروی فرایند تولید استفاده می شود. بخش منبع تغذیه جریان مورد نیاز را برای سیستم تامین می کند تا به کمک این جریان‌ و انرژی انواع اجزای فرایند را روشن کند.

واحد برنامه نویسی

در این بخش به برنامه ریزی فرایند پرداخته می شود. انواع منطق و دستورالعمل های مختلف ارائه شده به سیستم در واحد برنامه نویسی تولید می شود. در نهایت این برنامه های تولید شده در واحد های مختلفی اعمال می شوند.

اتوماسیون صنعتی PCL چیست؟

PLC را می توان جزو اجزای مهم و اصلی موجود در اتوماسیون صنعتی نامید. PCL به علت کنترل واحد های مختلف در برنامه نویسی و تولید صنایع کاربرد بسزایی دارد. PLC را ابتدا با عملیات موجود برنامه ریزی می کنند و مجددا طبق برنامه ریزی به واحد صنعتی متصل می شوند.

کاربرد PLCدر اتوماسیون صنعتی

PLcدرواقع کنترل کننده ی برنامه پذیر است. این سیستم نوعی رایانه تخصصی ریز پردازنده است که میتواند انواع تابع های کنترلی را در هر سطح مختلف و پیچیده ای انجام دهد.

همچنین تحت نظر متخصصان، برنامه ریزی و کنترل می شود تا در فرایند اتوماسیون صنعتی PLC توسط نیروی کاری که مهارت کافی را برای كار با رایانه ندارد، مورد استفاده قرار بگیرد. کنترل گر PLC می تواند هر نوع سیستمی را روشن کند و به کار بیندازد.
اگر می خوا با مزای این فرایند آشنا شوید، کافیست به مطالعه این بخش از مطلب بپردازید.

-automation-and-control-systems

• برخورداری از انعطاف پذیری بالا
• تصحیح خطاهای احتمال و اعمال تغییرات مثبت
• افزایش تعدا کنتاکت ها
• برخورداری از هزینه پایین
• برخورداری از نظارت های عینی
• افزایش سرعت عمل در تولید محصولات
• ساده بودن نصب و جاگذاری اجزای سیستم کنترل
• آسان شدن مراحل برنامه نویسی و اعمال تغییرات

HMI چیست؟

HMIدر لغت به معنای برقراری ارتباط بین انسان و ماشین است. از این مورد عموما برای مانیتور ها و تنظیم برخی پارامتر ها برای تنظیم دستگاه اتوماسیون صنعتی PLC و اینورتر و موارد مشابه آن ها استفاده می شود.

رله زمانی در اتوماسیون صنعتی چیست؟

رله زمانی از مهم ترین قطعات و تجهیزات به کار رفته در تولیدات الکتریکی اعم از تابلو برق است. این قطعه امکان کنترل خودکار را به تابلو برق می بخشد. رله های زمانی همان طور که از نام آن قابل فهم است، تایمر بوده و برای اندازه گیری زمان زمان نیز کاربرد دارد. این نوع از رله ها در اتوماسیون های صنعتی از دو پایه تغذیه و چندین پایه کنتاکت های باز و بسته تشکیل می شوند.

لازم به ذکر است که وظیفه کلی رله های زمانی، تنظیم زمان و عملکرد خودکار سیستم های اتوماسیون است.

کلام آخر

با گسترش علم اتوماسیون صنعتی PLC می توان مشاغل جدید و مفیدی را بنیان کرد. اگر می خواهید اطلاعاتی جامع تر را در رابطه با این نوع از سیستم اتوماسیون صنعتی و برنامه ریزی کسب کنید، در این وب سایت کارشناسان حاذق و با تجربه در حال فعالیت هستند تا ابهامات و سوالات شما رفع کنند.

همچنین می توانید بهترین و با کیفیت ترین محصولات الکتریکی مورد نیاز خود را با مراجعه به بخش فروش محصولات مجموعه الکترو بندیکت سفارش داده و خریداری کنید.

متا: با گسترش علم در حوزه برنامه ریزی و تکنولوژی، سیستم اتوماسیون صنعتی PLC پا به عرصه تولید گذاشته و تحولاتی عظیم را در کسب و کار ها اعمال کرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *